Telefon: 06 1 4010 648

Rendeljen telefonon most !

Nyitvatartásunk

Hét- Pén: 8.00 - 16.00

Ingyenes szállítás

50.000Ft feletti megrendelésnél

100% pénzvisszafizetés

14 napos elállási jog

Kosár:
Összesen 0 Ft
 x 

Az Ön kosara üres!

Összesen 0 Ft

Pénznem:

Sörfőző üzem létrehozása a Tradeflex Kft. telephelyén

A Kedvezményezett neve: TRADEFLEX Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Pályázati felhívás neve, kódszáma: Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése, VP3-4.2.1-4.2.2-2-21

A projekt címe: Sörfőző üzem létrehozása a Tradeflex Kft. telephelyén

A projekt azonosító száma: 3314834192

A szerződött támogatás összege: 140.734.285 Ft

A támogatás mértéke: 50%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A projekt célja a Tradeflex Kft. Balatonföldvár, Rákóczi utca 2. szám alatti telephelyén sörfőző üzem létrehozása a meglévő épület átalakításával, valamint a gyártáshoz szükséges technológiai eszközök beszerzésével.

A beruházás során a 1105'08 Sörgyártás tevékenységünket kívánjuk fejleszteni. A létesíteni kívánt sörüzem a balatonföldvári vasútállomás közelében található régi vasúti őrházban lesz. A jelenleg használaton kívül álló épület felújításával egyszerre adunk otthont egy termelőüzemnek, valamint funkciót egy patinás régi épületnek mely turistalátványosságként is funkcionálhat.

A fejlesztés során magas minőségű kézműves sört szeretnénk előállítani, melyet hordós kiszerelésben vendéglátóhelyek, és fesztiválok számára, alumínium dobozos kiszerelésben pedig nagy- és kiskereskedelmi láncokon keresztül szeretnénk értékesíteni. A hordós kiszerelés 30 liter térfogattal rendelkezik, míg a dobozos kiszerelés 0,5 literes űrmértékű lesz. Termékünk a beltartalmi értékét tekintve szűretlen jellegéből adódóan az élesztőnek köszönhető magas vitamin és nyomelem tartalommal fog rendelkezni, amit kiegészít a hazai gabonából készült különleges maláták magas antioxidáns tartalma is.

Az üzem kialakításához kapcsolódó építési beruházás mellett beszerzésre kerülnek a gyártáshoz szükséges korszerű eszközök: sörüzem gyártósor, vízkezelő berendezés, mosó-töltő berendezés, sűrűségmérő, dobozoló, címkéző berendezés. Az így kialakított rendszerrel optimális gyártással naponta 2 darab 1000 literes főzet készíthető, az éves termelésünk pedig 297.000 és 310.000 liter közötti mennyiség lesz.

A beruházás részét képezi továbbá egy elektromos, áruszállításra alkalmas furgon, valamint egy 50 kW teljesítményű napelemes rendszer beszerzése is.

A Felhívás céljainak megfelelően projektünk keretében a korszerű és környezetbarát technológiák alkalmazásával olyan fejlesztést valósítunk meg, mely egyaránt hozzájárul az élelmiszer-feldolgozás vállalati hatékonyságának növeléséhez, valamint az élelmiszerigények hazai forrásokkal történő kielégítéséhez is.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.02.29.

A PROJEKT ELŐREHALADÁSA

A projekt keretében megvalósítandó Sörfőző üzemünk épület kivitelezési munkálatai fejeződnek be a napokban, mely során a meglévő épületet alakítottuk át úgy, hogy a gyártósor befogadására alkalmas legyen, valamint megfeleljen az élelmiszeripar által támasztott követelményeknek. Energetikai fejlesztéseket is eszközöltünk, mely során az épület homlokzati szigetelést kapott és korszerű hőszigetelő nyílászárók kerültek beépítésre. Az épület körüli tereprendezés befejeződött, az épület megközelíthetősége és védelme is fejlődött, tárolásra és rakodásra alkalmas burkolatot kapott az épület közvetlen környezete, valamint kerítéssel kerítettük el az ingatlan területét. Az épületben a szükséges gépészeti, kivitelezési munkálatok befejeződtek, mely során a vízhálózat került kiépítésre vizesblokkal, valamint az épület fűtésére, hűtésére immár hőszivattyús rendszer szolgál. Utolsó lépésként az épület villamos hálózatának fejlesztése befejezés előtt áll.

Az építési és átalakítási munkálatokkal párhuzamosan a tervezett eszközök/berendezések közül számos, korszerű technológiai gépegység beszerzése is megtörtént.

A sörfőzde elindulásával olyan sör termékcsaládot fogunk gyártani, melyben a tradicionális sörkedvelők és az újdonságokra nyitott, azt kereső érdeklődők is megtalálják az elvárásaiknak megfelelő, kiváló beltartalommal és ízvilággal rendelkező söröket. Az alapszortimentünk 3 tagból fog állni, egy klasszikus világos, egy búza valamint egy IPA típusú sörből.

A projekt befejezése után A TRADEFLEX Kft-NEK a projekt eredményeképp kialakításra kerülő balatonföldvári sörüzemében fogjuk gyártani a cégcsoport tulajdonában lévő Helka Sörmárka minden termékét.
Utolsó frissítés: 2023.03.16.

ELŐZETES TERVEINK
RÓLUNK ÍRTÁK

Tradeflex Kft.

Menü