Telefon: 06 1 4010 648

Rendeljen telefonon most !

Nyitvatartásunk

Hét- Pén: 8.00 - 16.00

Ingyenes szállítás

50.000Ft feletti megrendelésnél

100% pénzvisszafizetés

14 napos elállási jog

Kosár:
Összesen 0 Ft
 x 

Az Ön kosara üres!

Összesen 0 Ft

Pénznem:

PROJEKT MEGNEVEZÉSE

GINOP-1.2.11-20-2020-00055 Új, automatizált gyártóüzem létesítése inverter és napelem vezérlő gyártás területén

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: TRADEFLEX Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
MEGVALÓSULÁSI HELYSZÍN: 8600 Siófok, Csárdaréti út 3/B
A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 391 298 950 Ft Ft
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE (%) 50 %
Projekt befejeződött:  2022.08.30.
Projekt összköltség: 782 597 900 Ft
KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET: Nemzetgazdasági Minisztérium - Gazdaságfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság

Sajtóközlemény


Sajtóközlemény

PROJEKT LEÍRÁSA:

A projekt keretében a siófoki gyártócsarnokunkban egy IPAR 4.0 elveknek megfelelő, magas szinten automatizált, mintaüzemnek is beillő elektronikai üzemegység létrehozását kívánjuk megvalósítani, mely magába foglalja a gyártósort, a folyamatirányítást, végellenőrzést, a minőségbiztosítási (ISO 9001) és környezetirányítási (ISO 14001) rendszerek bevezetését és tanúsítását és a szükséges építési beruházást. Ezen felül a gyártási logisztikai feladatok ellátásához 1 db targonca is beszerzésre kerül, ill. az építész tervezői szakértői díjat is el kívánjuk számolni. A projekt során a saját kutatás-fejlesztési tevékenységünk eredményeinek, a kiváló minőségű, korszerű szinuszos inverter- és napelemes töltésvezérlő termékcsaládok tagjainak a tízezres nagyságrendű szériákban való gyártásához szükséges feltételeket teremtjük meg. A fejlesztés a termékkínálatunk bővítését eredményezi.A projekt során kialakításra kerül egy automatizált termelési rendszer, komplett automatizált, IoT eszközökkel kiépített, szenzorokkal, kamerákkal ellátott termelőeszközök automatizált gyártási sorrá történő kiépítésével elektronikai gyártósor: 1 db SIPLACE CP14 és 1 db SIPLACE CP12 PP beültető automata a miniatürizált és alkalmanként még mindig használt közepes/nagyobb méretű alkatrészek beültetésére, 1 db SAKI BF-3Di-LS2-L 3D Single-Lane AOI és 1 db SAKI BF-3Si-LS2-L 3D Inline SPI optikai ellenőrző berendezések, ill. a végellenőrző rendszer beszerzése a funkcionális tesztek elvégzéséhez.

Az IPAR 4.0 jegyében a fejlesztés része egy gyártástámogató modul: a beültető automata a beültetendő alkatrészek fogyását is figyeli és leadja a rendelést az automata raktárrendszernek. 1 db elektromos targonca beszerzése a logisztikai feladatok ellátására. Ingatlan átalakítás: 394 nm-es csarnok teljes átalakítását tervezzük, ezáltal egy korszerű, közel nulla energiaigényű, nagy gyártási kapacitású elektronikai gyártóüzem jön létre. (megfelelő napsütés és feltöltött energiacellák, akkuk esetén). A csarnok átalakítás során aprojekt keretén belül az elektronikai üzemünk laboratóriumi tisztaság elvárás körülményeit kívánjuk megteremteni.Csak úgy tudunk világszínvonalú terméket gyártani,ha mindenfajta szennyezést,elektromos töltést stb. kizárunk az üzemből. Ezért fontos a padozatot ISD védelemmel ellátni, és az üzemben megteremteni a „tiszta tér” körülményeket az SMD beültetés feltételeinek megteremtéséhez. Az SMD technológiának köszönhetően nagyobb kapacitással és elenyésző selejtszámmal fog működni a rendszerünk, ami humán- és felhasznált anyag erőforrások tekintetében jelentős megtakarítást fog jelenteni. További fejlesztések: a saját fejlesztésű sziget-üzemű energiarendszerrel át tudjunk kapcsolni saját energiaellátásra, a napelemek feltöltik az akkumulátorokat, az invertereink váltóárammá alakítják és ellátják gyártó gépeinket.

Olyan bemutató-minta üzemet építünk, ami teljesen „zöld”, és független tud lenni elekt. hálózatoktól. Pl. a harmadik világ országaiban „letehető” bárhova, hogy ott termelni tudjanak. Üzemünk meg fog felelni a legkorszerűbb energiahatékonysági elvárásoknak, sőt túlszárnyalja azt a saját fejlesztésű, sziget üzemű napelemes r. által termelt áram felhasználásával a termelésben, valamint a gyártott termékek a felhasználásuk szerint szintén a zöldgazdaság súlyát növelik. A zöldgazdaságnak jelenleg is szereplői vagyunk pl. napelemes r-hez töltésvezérlőket, szinuszos invertereket, vagy éppen mágneses gyártunk és értékesítünk. A fejlesztés révén invertereket és vezérlőket leszünk képesek költséghatékonyan gyártani, minőségben felveszik a versenyt a legismertebb gyártók (Siemens, ABB, Conrad) korszerű eszközeivel, árban pedig az ázsiai termékekkel. A hazai napelemgyártó és -telepítő vállalkozások is kiváló minőségű hazai elemeket tervezhetnek/építhetnek a napelemes rendszerekbe, ami hozzájárul a magasabb termelékenység,a magasabb hazai hozzáadott érték eléréséhez. Az új üzemmel szeretnénk első körben az inverter családunkat tovább fejleszteni,600-tól 3600 watt teljesítményig (600-1200-2400-3600) lesz.Jelenleg csak 2000 wattig gyártunk. Felhasználása: napelem, kutak, szigetüzemű épületek, lakóautók, lakóhajók stb. Évente kb. min. 10e invertert és 10e db programozható napelem vezérlést tudunk majd gyártani, ami az energiatermelésre vonatkozó trendek, a nemzetek energiastratégiája és a nemzetközi megállapodások, a több évtizedes piaci tapasztalatunk és előzetes piacfelmérésünk alapján nemhogy értékesíthető, hanem kevés is lesz. A stabil beszállítói láncok kialakítása után középtávon további kapacitásbővítést tervezünk a bevételek visszaforgatásával.A legkorszerűbb techn-i kapacitások kiépítésével képesek leszünk az előzetes felméréseink alapján akár az É-amerikai piacot is azonos százalékban ellátni, mint jelenleg az európait, amellett, hogy a hazai és Európai piacokon tovább erősödünk. Éves szinten 3-400 MFt árbevétellel tervezünk, ami az elektronikai iparban kiemelkedő 16%-os haszonkulccsal, 6-7 éves megtérülést jelent, ám ezt csak pályázati támogatással tudjuk megvalósítani.A fejlesztéssel nő a teljes gyártókapacitásunk,a hatékonyság,így a versenyképesség is.

Tradeflex Kft.

Menü